Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Výnos zbierky Hodina deťom sa zvýšil na viac ako 160.000 eur

Hodina deťom Foto: TASR/Štefan Puškáš

Hodinu deťom je stále možné podporiť, a to zaslaním SMS na číslo 800 a darovaním hodinovej mzdy v hodnote štyri eurá až do 31. marca budúceho roka.

Bratislava 9. decembra (TASR) - Výnos zbierky Hodina deťom sa po nedeľnej (8.12.) televíznej šou vyšplhal na sumu takmer 160.270 eur.

Cieľom charitatívneho projektu Hodina deťom je poprosiť verejnosť o podporu zbierky, ktorá Nadácii pre deti Slovenska umožňuje získavať financie na projekty pre deti zdravé i choré, talentované i hendikepované, deti v rodinách, ale aj tie opustené.

Počas nedeľného večera vystúpili bez nároku na honorár Mirka Partlová, Celeste Buckingham, Peter Cmorik, Filip Jančík, Kristína, Peter Bič Projekt, Kochanski band, baletky SND, Miro Žbirka, Národný mládežnícky orchester Virtuoso, Čarovné ostrohy a ďalší. Na čísle 14222 boli pripravení telefonisti, s ktorými sa mohli záujemcovia porozprávať. Podporu Hodine deťom vyjadrili jej dlhoroční podporovatelia - herci Emília Vášáryová a Ladislav Chudík.

Hodinu deťom je stále možné podporiť, a to zaslaním SMS na číslo 800 a darovaním hodinovej mzdy v hodnote štyri eurá až do 31. marca budúceho roka. Okrem toho môžu záujemcovia darovať dobrovoľný príspevok na účet zbierky 222200200/0900. Zbierku tiež možno podporiť zriadením trvalého alebo jednorazového bankového príkazu alebo prostredníctvom on-line formulára na webe www.nds.sk.