Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Hokejové MS 2019 prinášajú aj špecifické požiadavky na stravovanie

Ilustračné foto. Foto: TASR - Pavol Remiáš

Sú náročnejšie na zabezpečenie podľa požiadaviek organizátora.

Bratislava 27. januára (TASR) – Hokejový šampionát prináša špecifické požiadavky na stravovanie. Sú náročnejšie na zabezpečenie podľa požiadaviek organizátora. Povedal pre TASR generálny manažér Zväzu hotelov a reštaurácií (ZHR) SR Marek Harbuľák v súvislosti s pripravenosťou na svetový šampionát v roku 2019 v Bratislave a Košiciach a po skúsenostiach z majstrovstiev sveta v roku 2011. Dodal, že k tomu sa pridávajú požiadavky jednotlivých tímov a treba brať do úvahy aj rôzne časové rozpisy stravovania.

Hotelieri podľa neho majú dostatok skúseností z obdobných športových podujatí v Bratislave či Košiciach. "Každé takéto športové podujatie má svoje špecifiká. Tie sa dotýkajú najmä organizačného zabezpečenia národných tímov, pričom viaceré národné mužstvá, predovšetkým zámorské, organizujú pobyty aj pre rodinných príslušníkov hráčov," konštatoval Harbuľák s tým, že so šampionátom súvisia sprievodné podujatia. Ďalšou významnou skupinou návštevníkov sú rozhodcovia, delegáti národných organizácií, novinári a ďalší.

Samostatnou kategóriou sú fanúšikovia, rozdelenie krajín do skupín je v réžii organizátora a ten prihliada práve aj na fanúšikovský potenciál, uviedol. "Je pravdou, že návštevníci z okolitých krajín, napríklad z Českej republiky, prichádzajú vzhľadom na krátku vzdialenosť takpovediac na otočku," povedal Harbuľák.

Konštatoval, že tento segment je náročnejší, pretože záujem fanúšikov závisí od výsledkov a postupu krajín v turnaji. "Mnoho verných hokejových fanúšikov prichádza na celý turnaj, berú to ako súčasť svojej dovolenky," uzavrel s tým, že špecializované agentúry riešia dopyty s hoteliermi už od minulého roka.