Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

Holečková sa rozhoduje, či zostane podpredsedníčkou Nitrianskeho kraja

Novozvolená poslankyňa Národnej rady (NR) SR Martina Holečková. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Poslancom NR SR bude v novom volebnom období okrem podpredsedníčky aj predseda NSK Branislav Becík (Hlas-SD). Ten potvrdil, že bude zastávať obidve funkcie.

Nitra 6. októbra (TASR) - Novozvolená poslankyňa Národnej rady (NR) SR Martina Holečková (KDH), ktorá zároveň pôsobí aj ako podpredsedníčka Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK), sa zatiaľ nerozhodla, či zostane vo funkcii podpredsedníčky kraja. Podľa vlastných slov musí ako matka dôkladne zvážiť, či sa dajú obidve funkcie skĺbiť s rodinou. "Po dôkladnom zvážení sa rozhodnem, či zostanem aj vo funkcii vicežupanky," povedala Holečková.

Poslancom NR SR bude v novom volebnom období okrem podpredsedníčky aj predseda NSK Branislav Becík (Hlas-SD). Ten potvrdil, že bude zastávať obidve funkcie. "Poslanecké kreslo v parlamente posilní môj mandát nitrianskeho župana a budem môcť ľahšie presadzovať záujmy nášho kraja aj na štátnej úrovni," skonštatoval. Vo funkcii poslanca NR SR sa chce venovať témam vo výbore pre pôdohospodárstvo a životné prostredie a tiež vo výbore pre verejnú správu a regionálny rozvoj.