Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Aliancia za rodinu má 300-tisíc podpisov proti homosexuálnym zväzkom

Účastníci Pochodu Pride Foto: TASR/AP

Petícia sa tiež dotýka adopcie detí homosexuálnymi pármi, aby si homosexuálne alebo iné zväzky nemohli nárokovať práva manželstva.

Bratislava 13. júla (TASR) - Petíciu za vyhlásenie referenda o ochrane rodiny, ktorú organizuje Aliancia za rodinu (AZR) už podpísalo viac ako 300.000 ľudí. "Túto hranicu sa nám podarilo prekonať počas minulého týždňa v Levoči. Veríme, že potrebných 350.000 podpisov budeme mať zozbieraných do konca augusta," uviedla hovorkyňa AZR Anna Verešová.

Podpisy zbiera po celom Slovensku niekoľko tisíc dobrovoľníkov, ktorí v súčasnosti navštevujú aj letné festivaly a verejné podujatia. Podpisy zbierajú pod heslom "Made by mama + tato".

Organizátori odštartovali zbieranie podpisov ešte v apríli. AZR pripravila do referenda štyri otázky, v ktorých sa občanov SR pýta na to, či súhlasia s tým, aby sa manželstvom mohol nazývať len zväzok jedného muža a jednej ženy, či súhlasia, aby si homosexuálne zväzky nemohli nárokovať adopcie detí. Rovnako či súhlasia, aby si homosexuálne alebo iné zväzky nemohli nárokovať práva manželstva a či súhlasia, aby rodičia mohli rozhodovať o spôsobe výchovy a vzdelávania svojich detí v školách pri citlivých kultúrno-etických otázkach ako je sexuálne správanie alebo eutanázia.