Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Stav oboch mužov z havarovaného vrtuľníka vyžaduje operačný zákrok

Na snímke vrak havarovaného vojenského vrtuľníka, ktorý sa zrútil pri obci Hradisko v okrese Prešov v utorok 28. júla 2015. Foto: TASR – Milan Kapusta

Jeden je vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove, druhý v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach.

Prešov/Košice 28. júla (TASR) – Dvaja muži z havarovaného vojenského vrtuľníka, ktorý sa dnes popoludní zrútil pri obci Hradisko v okrese Prešov, sú hospitalizovaní a ich stav si vyžaduje operáciu. Jeden je vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove, druhý v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach.



Podľa hovorkyne prešovskej nemocnice Renáty Cenkovej je pacient hospitalizovaný na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, má združené poranenia brucha, panvy a dolných končatín. Jeho stav si vyžadoval urgentný operačný zákrok, ktorý momentálne podstupuje. Je stále v kritickom stave.

Hovorkyňa UN v Košiciach Ladislava Šustová informovala, že muž utrpel ťažký úraz a bude pripravovaný na operáciu. Predbežne sa dá podľa nej povedať, že je v stabilizovanom stave.

Vrtuľník vzlietol z leteckej základne v Prešove a plnil bežné výcvikové úlohy. Na jeho palube bola trojčlenná posádka - prvý pilot, druhý pilot a palubný technik. Všetci traja boli z leteckého útvaru v Prešove. Prvý zástupca náčelníka Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Peter Gajdoš potvrdil, že jeden z troch členov posádky zomrel.

Náčelník generálneho štábu Milan Maxim, ktorý je aktuálne na zahraničnej pracovnej ceste, sa predčasne vráti na Slovensko. Súkromnú dovolenku preruší aj minister obrany Martin Glváč.