Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

HN: Milióny Širokému podpísali už po zvolení Pellegriniho

Na snímke pohľad na Bratislavský hrad. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Denník sa témou zaoberá na prvej strane.

Bratislava 2. decembra (TASR) - Za zvýšením zmluvy na opravu Bratislavského hradu, ktorú zabezpečuje firma Váhostav podnikateľa Juraja Širokého, už podľa denníka HOSPODÁRSKE NOVINY nestojí bývalý predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD). Najnovší kontrakt, na ktorý denník upozornil, podpísala totiž Národná rada Slovenskej republiky (NR SR) už pod vedením nového predsedu parlamentu Petra Pellegriniho (Smer-SD).

Paradoxom podľa denníka je, že práve Pellegrini krátko po zvolení do funkcie prisľúbil, že celý projekt prehodnotí. "V krátkom čase sa chce osobne stretnúť s dodávateľom stavby, zástupcami krajského pamiatkového úradu a plánuje obhliadku stavby v prítomnosti médií," povedala hovorkyňa parlamentu Soňa Pőtheová.

Podľa politického analytika Jána Baránka sa až časom uvidí, ako vážne to Pellegrini myslí s prehodnotením projektu. Váhostav na oprave hradu len v tomto roku získa približne 28 miliónov eur. Najnovšiu zmluvu, ktorá sa viaže na ochranu archeologických nálezov dostal Váhostav priamym rokovacím konaním, teda bez súťaže, informuje denník na titulnej strane v článku s názvom "Milióny Širokému podpísali už po zvolení Pellegriniho".