Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

JURAJ HRABKO komentuje udalosti 1. polroka 2015 zaznamenané TASR

Juraj Hrabko v TABLET.TV Foto: TABLET.TV

Teroristické útoky, Štúrov rok, referendum o rodine, dohoda z Minska aj prvý pokus o migračné kvóty, aj to sú udalosti, ktoré priniesol prvý polrok. Komentuje ich J. Hrabko pre TABLET.TV.

Bratislava 24. decembra (Teraz.sk) - Ešte ani poriadne nedozneli silvestrovské a novoročné oslavy v roku 2015 a už svet zmrazila správa o vraždení v redakcii Charlie Hebdo. Začal sa rok, ktorý určite nebol ľahký. Naďalej eskaloval konflikt na Ukrajine, ktorý mierne pribrzdila až dohoda z Minska, v Sýrii to však išlo z kopca po celý rok.

Rozbiehala sa migračná kríza a Európa jasne ukázala, ako je pripravená takéto krízové momenty zvládať. Teda nijako. Slovenskí veriaci si veľa sľubovali od stretnutia odvolaného arcibiskupa Bezáka s pápežom Františkom. Stretnutie prebehlo, ale na Slovensku sa nezmenilo nič.

Zažili sme referendum o rodine, aj kauzu Váhostav. Ale aj začiatok roka venovaného najväčšiemu slovenskému dejateľovi, Ľudovítovi Štúrovi. Bol vymenovaný nový šéf Najvyššieho kontrolného úradu a Jozef Čentéš sa dočkal odstupného za svoje nevymenovanie do funkcie...

Čo si o týchto udalostiach myslí publicista Juraj Hrabko? Pozrite si videodiskusiu TABLET.TV: