Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Hromadné výpovede sestier padli aj v bojnickej nemocnici

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Pracovný pomer tam chce ukončiť 76 sestier a pôrodných asistentiek, potvrdila TASR šéfka sesterských odborov Monika Kavecká. Hromadné výpovede už sestry podali v nemocniciach v Žiline a Prešove.

Bratislava/Bojnice 27. novembra (TASR) - Hromadné výpovede padli dnes poobede aj v bojnickej nemocnici. Pracovný pomer tam chce ukončiť 76 sestier a pôrodných asistentiek, potvrdila TASR šéfka sesterských odborov Monika Kavecká. Hromadné výpovede už sestry podali vo fakultných nemocniciach v Žiline a Prešove.

"Trenčiansky samosprávny kraj ako zriaďovateľ Nemocnice s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach spolu s vedením nemocnice hľadajú také riešenia, aby pacient nepocítil obmedzenie poskytovania zdravotnej starostlivosti," reagovala na margo výpovedí vedúca oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK Jana Paulínyová. Zároveň potvrdila informáciu o počte podaných výpovedí. V nemocnici pracuje dovedna 356 sestier a pôrodných asistentiek.

Sestry, ktoré sú dlhodobo nespokojné s riešením svojich požiadaviek, spustili akciu hromadných výpovedí v stredu (25.11). Parlament vtedy schválil zákon, ktorý má od januára 2016 upraviť mzdy zdravotníkov. S tým však zástupcovia sestier nesúhlasia, nepáči sa im výška koeficientov, cez ktoré sa preratúva mzda či chýbajúce zohľadňovanie praxe.