Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Hroncová: Inakosť posilňuje kultúrne hodnoty a spoločnosť

Na snímke účastníci podujatia Dúhový Pride v sobotu 22. júla 2023 na Námestí slobody v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Dúhový Pride, ktorého cieľom je podpora viditeľnosti LGBTI+ komunity, sa začal na Námestí slobody o 12.00 h.

Bratislava 22. júla (TASR) – Inakosť a rôznorodosť obohacuje nás všetkých, rozširuje naše vnímanie sveta, posilňuje kultúrne hodnoty a spoločnosť. Na sobotňajšom podujatí Dúhový Pride to uviedla ministerka kultúry SR Silvia Hroncová.

"Veľmi si želám, aby sa naša spoločnosť posunula dopredu, aby sme boli vnímaví, navzájom tolerantní, otvorení inakosti,"
povedala v prejave. Pripomenula, že v prostredí kultúry a kreatívneho priemyslu sa pohybuje mnoho výnimočných z LGBTI+ komunity. "Poznám ich osobné životné príbehy, rodinné osudy, poznám ich výnimočnú prácu, umeleckú tvorbu, aj ich odhodlanie žiť a pracovať tu, na Slovensku. A viem, že sa im tu žije ťažko - pretože musia prekonávať mnohé bariéry a predsudky, ktorým sú často vystavení," dodala.

Dúhový Pride, ktorého cieľom je podpora viditeľnosti LGBTI+ komunity, sa začal na Námestí slobody o 12.00 h. Na Jakubovom námestí v hlavnom meste sa o 15.00 h stretli účastníci druhého ohláseného zhromaždenia – Národného pochodu Hrdí na rodinu, ktorý zdôrazňuje výnimočnosť rodiny a manželstva muža a ženy pre výchovu detí.