Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

HRUŠOVSKÝ:Z politiky je kabaret, Slovensko potrebuje štandardné strany

Pavol Hrušovský Foto: TASR/Henrich Mišovič

Z hodnotových postojov poukázal na to, keď sa KDH za vlády Vladimíra Mečiara zastalo prezidenta Michala Kováča, či rozhodnutie ísť do volieb v roku 1998 v rámci koaličnej strany SDK.

Nitra 21. februára (TASR) - Slovensko potrebuje KDH rovnako ako v minulosti, potrebuje kresťanskú konzervatívnu politiku, silný systém štandardných strán a nie strany, skupiny politikov či aktivistov, ktorí dokážu iba chvíľkovo zalepiť dieru na člne. Vo svojom prejave na sneme KDH v Nitre to dnes vyhlásil bývalý predseda hnutia a súčasný poslanec NR SR Pavol Hrušovský

SLEDUJTE SNEM KDH NAŽIVO TU.

"Potrebujeme silné a zodpovedné strany so zodpovednými lídrami, ktorí neuhnú, vedia sa rozhodnúť a priznať chybu. Toto neprinesú povrchné slová jednotlivca či nejaké narýchlo zorganizované skupiny. Potrebujeme silné, hodnotové a štandardné strany," zdôraznil Hrušovský. On sám sa domnieva, že ľudia prestali politickému systému veriť a úspešnejšími sa dnes stávajú jednotlivci bez jasného politického postoja.

"Čoraz viac ide o súťaž tých šikovnejších pred médiami, politika prestáva byť politikou a stáva sa kabaretom bez riešení pre ľudí. Ako môže ale takáto neopolitika pomôcť ľuďom v krajine? Nijako, naopak, môže to znamenať chaos a deštrukciu," upozornil.

Hrušovský tiež povedal, že KDH bolo pri všetkých významných okamihoch. "Zažili sme potlesk, ale aj poníženie a zosmiešňovanie. KDH však je úspešnou a dôležitou stranou tak, akou bolo pred 25 rokmi. Bolo to KDH, ktoré skôr ako iní vedelo vytýčiť svoj postoj a ideu do budúcnosti. Spomenul som si na to najmä vtedy, keď som ako predseda KDH a NR SR vztýčil slovenskú vlajku pred sídlom europarlamentu v Bruseli," spomínal Hrušovský.

Z hodnotových postojov poukázal na to, keď sa KDH za vlády Vladimíra Mečiara zastalo prezidenta Michala Kováča, či rozhodnutie ísť do volieb v roku 1998 v rámci koaličnej strany SDK. "Chceli sme ukázať, že vlastenectvo a štát sú pre nás posvätnými atribútmi. SDK bola takmer príčinou zániku KDH. Bola to pre nás voľba - štát alebo hnutie. Dnes viem, že KDH konalo správne a vtedy zodpovedne," dodal Hrušovský.