Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

Počas Hug day sa budú vo vyše dvadsiatke miest opäť rozdávať objatia

Počas druhého ročníka akcie sa účastníci pokúsia rozdať viac ako 8249 objatí a prekonať tak svoj minuloročný rekord.

Bratislava 16. júna (TASR) - Vo vyše dvadsiatke slovenských miest sa 26. júna uskutoční Hug Day 2013. Mladí sa vydajú do ulíc, aby svojim objatím potešili ľudí okolo seba a vrátili im úsmev na tvári. Počas druhého ročníka akcie sa účastníci pokúsia rozdať viac ako 8249 objatí a prekonať tak svoj minuloročný rekord.

Ako TASR informoval iniciátor akcie Jaroslav Dodok, celá akcia má neziskový charakter a jej cieľom je rozdávať radosť. "Pripravujeme doteraz najväčšiu objímaciu akciu, aká tu kedy bola. Približne 200 dobrovoľníkov - študentov už teraz odpočítava dni a vyzýva svoje okolie, aby sa do tohto podujatia nezištne zapojilo," vysvetľuje Dodok.

Vraví, že ľudia sa neustále ponáhľajú, sú v strese a zabúdajú na svojich blízkych. "V dnešnej dobe je objatie skutočne rarita," dodáva. Mladí by mali podľa Dodoka navštíviť detské domovy, nemocnice či domovy dôchodcov, no nezabudnú ani na úradníkov alebo škôlkarov.

Druhý ročník tejto akcie chcú spraviť organizátori výnimočným. Dobrovoľníci sa preto pokúsia aj o hromadné objatia - obklopia fontánu alebo vytvoria ľudskú reťaz. "V mestách bude pripravený aj street program, súčasťou ktorého budú tanečné či hudobné vystúpenia, predstavia sa aj známe tváre športovcov," dodal inciátor akcie.

Deň objatí sa začne tento rok o 10.00 h a bude prebiehať v mestách: Bratislava, Trnava, Nitra, Topoľčany, Banská Bystrica, Zvolen, Kremnica, Žiar nad Hronom, Detva, Lučenec, Rimavská Sobota, Levice, Dolný Kubín, Poprad, Martin, Nové Mesto nad Váhom, Prievidza, Trenčín, Trenčianske Teplice, Partizánske, Prešov, Kežmarok, Svidník. Objatia sa budú počas dňa sčítavať na webovej stránke www.hugday.sk.

Celoslovenským koordinátorom podujatia je študentský spravodajský portál Student24.sk.