Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

I. Bihariová: Sídlo splnomocnenca pre rómske komunity nie je dôležité

Na snímke predsedkyňa Občianskeho združenia Ľudia proti rasizmu Irena Bihariová (vľavo) a učiteľka Denisa Samková. Foto: TASR/Štefan Puškáš

"Myslím, že tu nejde o lokáciu úradu, skôr o jeho kompetencie a reálny dosah na problematiku a možnosti jej riešenia," podotkla Bihariová pre TASR.

Bratislava 17. apríla (TASR) – Umiestnenie Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity nie je podľa predsedníčky občianskeho združenia Ľudia proti rasizmu (ĽPR) Ireny Bihariovej až také dôležité. Podstatnejšie sú podľa jej slov kompetencie úradu a jeho dosah na rómsku problematiku.

"Myslím, že tu nejde o lokáciu úradu, skôr o jeho kompetencie a reálny dosah na problematiku a možnosti jej riešenia," podotkla Bihariová pre TASR. Uvítala by najmä, keby nastali zmeny v tomto smere než v samotnom umiestnení úradu.

Reagovala tak na pondelkové (16. 4.) vyhlásenie premiéra Roberta Fica (Smer-SD), ktorý uviedol, že sa Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity presunie z Bratislavy na východ Slovenska. Samotný splnomocnenec vlády pre rómske komunity Miroslav Pollák je v týchto dňoch služobne v Bruseli. Medzi premiérom a ním však táto záležitosť doteraz nebola prerokovaná. "Stanovisko z tohto dôvodu môžeme poskytnúť až po prerokovaní celej záležitosti," uviedla pre TASR Iveta Duchoňová z Úradu splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity.