Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Slovensko

I. Korčok: Prezidentka zaujala jasný postoj k novele Trestného zákona

Na snímke kandidát na prezidenta SR Ivan Korčok. Foto: TASR Jakub Kotian

Práve teraz majú občania možnosť vidieť, na čo máme hlavu štátu. Toto je príklad rovnováhy moci, o ktorej hovorím a ktorej predseda Hlasu-SD nechce rozumieť, uviedol v stanovisku Korčok.

Bratislava 16. februára (TASR) - Prezidentka Zuzana Čaputová zaujala jasný postoj k novele Trestného zákona. Uviedol to prezidentský kandidát Ivan Korčok. Ide podľa neho o zlý zákon, ktorý ďalej deformuje spravodlivosť v krajine v prospech páchateľov trestnej činnosti. Jej postoj považuje za príklad rovnováhy moci.

"Práve teraz majú občania možnosť vidieť, na čo máme hlavu štátu. Toto je príklad rovnováhy moci, o ktorej hovorím a ktorej predseda Hlasu-SD nechce rozumieť. Rovnováhy v čase, keď vládnuca moc pošliapava legislatívny proces, keď vychyľuje trestnú politiku tak, že slúži jej záujmu a nie občanom," uviedol v stanovisku Korčok.

V prezidentských voľbách podľa neho pôjde o nezávislosť prezidenta a o rovnováhu. "Nie o šírenie prázdneho hesla pokoja, pod ktorým sa budú diať takéto veci," uzavrel.

Prezidentka v piatok informovala, že podá novelu Trestného zákona na Ústavný súd. Zároveň bude žiadať pozastavenie účinnosti tohto zákona, kým Ústavný súd nerozhodne. Právo veta si v tomto prípade neuplatnila.