Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

I. Macejková: Smrť dvoch mladých ľudí je bezprecedentným činom

Ivetta Macejková Foto: TASR/Milan Kapusta

Je nepredstaviteľné, že v dnešnej dobe sme svedkami takýchto skutkov, vyhlásila predsedníčka Ústavného súdu SR, Ivetta Macejková.

Bratislava 27. februára (TASR) - Smrť dvoch mladých ľudí je bezprecedentným činom, ktorý nesmie mať v spoločnosti miesto. Takto na vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky reagovala predsedníčka Ústavného súdu SR Ivetta Macejková v mene celého súdu.

"Je nepredstaviteľné, že v dnešnej dobe sme svedkami takýchto skutkov," vyhlásila Macejková. "Ak by sa na základe policajného vyšetrovania preukázalo, že smrť mladého novinára súvisela s jeho novinárskou investigatívnou prácou, išlo by v našej spoločnosti o nevídaný útok na slobodu prejavu a slobodu tlače," zdôraznila.

Polícia v nedeľu (25.2.) našla v rodinnom dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta telá investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky. Policajný prezident Tibor Gašpar v pondelok (26.2.) informoval, že pravdepodobnou príčinou ich smrti boli strelné poranenia hrudníka a hlavy. Podľa šéfa polície išlo zrejme o dvojnásobnú úkladnú vraždu, ktorej motív mal súvisieť s prácou novinára.