Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

I. Matovič: M. Kotleba môže zabezpečiť vládu R. Fica naďalej

Na snímke sprava líder hnutia OĽaNO Igor Matovič a jeho právny zástupca Daniel Lipšic, archívne foto Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Podľa prieskumu by sa totiž do parlamentu dostala aj strana Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko, tej prieskum nameral 6,8 percenta.

Bratislava 5. marca (TASR) – Výsledok je veľmi dobrý, ale zatiaľ netrpím radosťou. Reagoval po zverejnení výsledkov exit pollu, ktorý pre televíziu Markíza pripravila agentúra Focus, líder OľaNO-NOVA Igor Matovič. Hnutie podľa prieskumu získalo 11,2 percenta. "Nič nám dobrý výsledok nepomôže, ak Kotleba spôsobí, že nám bude vládnuť Smer," podotkol Matovič.

Podľa prieskumu by sa totiž do parlamentu dostala aj strana Kotleba - Ľudová strana Naše Slovensko, tej prieskum nameral 6,8 percenta. "Ak by sa tie výsledky potvrdili, môže to znamenať, že tí ľudia, ktorí volili s nádejou Kotlebu, lebo chceli odstaviť Fica, môžu zabezpečiť, že Fico bude naďalej vládnuť," myslí si Matovič. Podľa lídra hnutia má totiž Smer svojich skrytých voličov, ktorí sa môžu prejaviť vo finálnom spočítaní hlasov. "Nakoniec, paradoxne, Kotleba v parlamente zabezpečí vládu Roberta Fica naďalej," dodal.

Výsledky však pre Matoviča znamenajú obrovské prekvapenie. "Zatiaľ je Smer hlboko dole, Sieť hlboko dole, aj KDH a my a SaS zase výrazne hore, takže je to jedno veľké zemetrasenie. Počkajme si asi radšej na tie oficiálne výsledky," vyzval Matovič.

Exit poll je považovaný za najpresnejší odhad volebných výsledkov. Ide o prieskum uskutočnený na voličoch, ktorí práve odovzdali svoj hlas.