Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

I. Matovič: V. Stromček vedel, že budú zverejnené SMS s Marianom K.

Igor Matovič, archívna snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Smer-SD by mal podľa Matoviča garantovať, že každé jedno euro,ktoré prešlo cez Stromčekovu ruku, bude prešetrené.

Bratislava 15. mája (TASR) - Viktor Stromček odišiel z funkcie generálneho manažéra Smeru-SD len preto, lebo vedel, že budú zverejnené jeho SMS správy s podnikateľom Marianom K., ktorý je obvinený z objednávky vraždy Jána Kuciaka. Tvrdí to predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič.

Skonštatoval, že po takých správach, aké boli zverejnené, by ho všade inde vo svete každá politická strana požiadala, aby z nej vystúpil. Smer-SD by mal podľa Matoviča garantovať, že "každé jedno euro", ktoré prešlo cez Stromčekovu ruku, bude prešetrené, a v prípade, ak bude jeho majetok vyšší ako jeho príjmy, bude zhabaný štátom. Zároveň vyzval generálneho prokurátora, aby začal ex offo konať a preveril Stromčekove majetky.

Matovič tiež tvrdí, že generálny manažér vládnej strany vybavoval biznis pre rôzne osoby, ako napríklad pre Bödörovcov. "Treba si povedať, kto Stromček bol. Pán Stromček bol Gabriel Palacka strany Smer-SD," skonštatoval s tým, že bol nasadený na najdrahšie projekty na Slovensku. Ako príklad uviedol Land Rover v Nitre, kde sa podľa neho stalo viacero podvodov. "Tento človek rozhodoval v Nitre svojvoľne, kto bude stavať," dodal s tým, že hoci bolo na projekt schválených okolo 100 miliónov eur, štát investoval o 500 miliónov viac.

Viktor Stromček pre TASR potvrdil, že už nie je generálnym manažérom strany Smer-SD. Vedeniu svoj odchod oznámil minulý týždeň. Odmieta špekulácie o dôvodoch odchodu. Odmieta ich aj predseda Smeru-SD Robert Fico, ktorému je ľúto, že Stromček končí v politike. Obaja hovoria, že zámer odísť avizoval Stromček už dávnejšie.

Stromček sa stal generálnym manažérom strany vlani. Vo funkcii vystriedal ministra sociálnych vecí Jána Richtera (Smer-SD). Stromček bol predtým štátnym tajomníkom ministerstva dopravy a tiež splnomocnencom vlády pre prípravu a realizáciu strategických parkov.