Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

I. Mikloš: B. Bugár ma neprekvapil, R. Fico sa zachoval zbabelo

Na snímke Ivan Mikloš. Foto: TASR/Jakub Kotian

Exminister financií tvrdí, že vníma fakt, že prezident SR Andrej Kiska požadoval ako jednu z možností rozsiahlu rekonštrukciu vlády.

Bratislava 15. marca (TASR) - Premiér Robert Fico (Smer-SD) sa v súčasnej politickej situácii zachoval ako zbabelec a ukázal svoju trúfalosť. Myslí si to bývalý minister financií Ivan Mikloš, ktorý kritizuje Ficove podmienky prezidentovi v rámci jeho demisie.

Mikloš pre TASR povedal, že Fico má síce v tomto formálnu pravdu, keďže má stále za sebou väčšinu v parlamente, no v situácii, v ktorej sa Slovensko nachádza, mu to príde nevhodné.

Exminister financií tvrdí, že vníma fakt, že prezident SR Andrej Kiska požadoval ako jednu z možností rozsiahlu rekonštrukciu vlády. "A odchod Fica a Kaliňáka ňou formálne je, no je ňou aj v skutočnosti vo svetle všetkého, čo v posledných dňoch a týždňoch vyšlo najavo, aj vtedy, ak ich nahradí niekto zo Smeru-SD? Kto je tomu dnes ochotný veriť?" pýta sa Mikloš.

Je zvedavý, ako sa k tejto veci postaví verejnosť, keďže je podľa neho zjavné, "že to Fico s Kaliňákom chcú vyriešiť tak, že vo všetkom, čo doteraz robili, chcú pokračovať, akurát pekne potichu a z úzadia".

Mikloša správanie Bélu Bugára (Most-Híd) v súčasnej politickej situácii nezaskočilo. "Žiaľ, Bugár ma neprekvapil," uviedol. Odchod Lucie Žitňanskej (Most-Híd) z ministerstva spravodlivosti vníma ako fakt, že "Bugár zrejme prekvapil ju". "A nie, neplánujem sa vrátiť do politiky," dodal Mikloš. Ten je v súčasnosti poradcom ukrajinského premiéra.