Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Slovensko

I. Weiss: Darkovi D. som mal zohnať ukradnuté auto

Na archívnej snímke obžalovaný Darko D. z Bosny a Hercegoviny. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Vozidlo malo byť použité v súvislosti s plánovanou vraždou Žilinku.

Pezinok 15. júna (TASR) – V kauze prípravy vrážd prokurátorov vypovedal v stredu pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) člen zločineckého gangu zo Serede Iľja Weiss. Obžalovanému Darkovi D., ktorý mu podľa jeho slov hovoril o "nejakej robote" v Piešťanoch, mal zabezpečiť ukradnuté auto. V Piešťanoch žil súčasný generálny prokurátor Maroš Žilinka, ktorého mal podľa obžaloby v pláne zavraždiť.

"Stretol som sa s Darkom D. na jeseň 2017 v jednej reštaurácii v Komárne. Pýtal sa ma, či by som vedel zohnať ukradnuté auto," vyhlásil Weiss. Z jeho rozprávania vyrozumel, že má v Piešťanoch "nejakú robotu". "Bolo mi povedané, že keď sa to spraví, bude z toho veľké dusno," podotkol Weiss. Automobil napokon nezabezpečil, lebo mu Darko D. nezaplatil.

Vozidlo malo byť použité v súvislosti s plánovanou vraždou Žilinku. Keďže Weiss v tejto kauze spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní, dočasne mu odložili obvinenie. Vo väzení si odpykáva deväťročný trest za drogovú trestnú činnosť.

Vraždu Žilinku mala najskôr podľa obžaloby vykonať dvojica Tomáš Sz. a Miroslav M. Keďže nebola dlhšie realizovaná, Zoltán A. sa mal obrátiť na kamaráta Dušana K. Ten si mal objednať vraždu súčasného generálneho prokurátora u Darka D. Vinu odmieta.

Pre prípravu vrážd súčasných prokurátorov čelí obžalobe päť osôb - Marian K., Alena Zs., Tomáš Sz., Dušan K. a Darko D. ŠTS zároveň opätovne rozhoduje o vine Mariana K. a Aleny Zs. v kauze vraždy novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.