Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Igor Matovič praje premiérovi skoré uzdravenie

Na snímke poslanec NR SR Igor Matovič (Slovensko) Foto: TASR - Jaroslav Novák

Robert Fico je môj dlhoročný politický súper. To je politika. Ako človeku mu však prajem skoré uzdravenie a hlboko odsudzujem akékoľvek násilie, povedal Matovič.

Bratislava 15. mája (TASR) - Predseda hnutia Slovensko Igor Matovič želá premiérovi Robertovi Ficovi (Smer-SD) skoré uzdravenie. "Päsťami a strelami v politike nič nevyriešime. Prosím, buďme ľudia," odkázal.

"Robert Fico je môj dlhoročný politický súper. To je politika. Ako človeku mu však prajem skoré uzdravenie a hlboko odsudzujem akékoľvek násilie. Päsťami a strelami v politike nič nevyriešime. Prosím, buďme ľudia," skonštatoval Matovič v stanovisku.

Strana Kresťanská únia, ktorá je súčasťou poslaneckého klubu spolu s hnutím Slovensko, vyhlásila, že násilie je neakceptovateľné v akejkoľvek podobe. "Modlime sa za premiéra Fica a za Slovensko. Nenávisť zašla priďaleko," doplnili v stanovisku.

Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová poukázala na to, že nenávisť a násilie nikdy nie sú riešením. Útok na Fica odsudzuje a praje mu skoré uzdravenie. "Politici vládnej koalície sú však nepoučiteľní. Namiesto toho, aby znižovali napätie, tak vyhlasujú vojnu médiám a opozícii, ktorí s útokom nemajú nič spoločné a zneužívajú túto tragickú udalosť na ešte väčšiu polarizáciu spoločnosti," skonštatovala.