Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

VIDEO: Igor Matovič prestane chodiť do parlamentu

Na archívnej snímke poslanec za OĽaNO-NOVA Igor Matovič stojí za rečníckym pultom. FOTO TASR - Michal Svítok Foto: FOTO TASR - Michal Svítok

Opozičný poslanec si svoj mandát nechá, ráta však s tým, že pre neúčasť na parlamentných schôdzach príde o plat.

Bratislava 8. mája (TASR) – Poslanec Národnej rady (NR) SR a líder OĽaNO-NOVA Igor Matovič nebude viac chodiť na zasadania parlamentu. Oznámil to dnes na brífingu pred NR SR. Rozhodol sa tak po minulotýždňovom incidente, keď sa mu pri prechádzke so psom vyhrážal fyzickou likvidáciou neznámy muž. Matovič si myslí, že za tým môže byť predseda parlamentu Andrej Danko (SNS).



Opozičný poslanec si svoj mandát nechá, ráta však s tým, že pre neúčasť na parlamentných schôdzach príde o plat. Svoje rozhodnutie, ktoré podľa svojich slov s nikým nekonzultoval, zdôvodňuje tým, že sa nemôže Dankovi pozerať do očí. Na brífingu ho viackrát označil za neliečeného psychopata. Tvrdí, že svojich voličov týmto krokom nezrádza, do parlamentu chce naďalej chodiť ako "slobodný človek".

Podľa Matoviča sa na neho začal hon pred dvoma rokmi v auguste. Poukazoval, že v jeho prípade neplatí daňové či bankové tajomstvo, ochrana zdravotných záznamov, rovnako ani právo na súkromie. Okrem spomínaného nedávneho incidentu mu tiež mali prísť domov v obálke ostré náboje. Za ich odosielateľa označil muža z Revúcej, ktorý má byť známym rodiny šéfa parlamentu.

"Rozhodol som sa, že nebudem viac chodiť do parlamentu ako poskok a podriadený tohto psychopata," povedal Matovič s tým, že sa nemôže pozerať na človeka, ktorý si objednal jeho zastrašovanie. Neznámy muž mu mal povedať, že ak do pondelka neskončí, nájde mu vlak. "Možno to nie je Danko, možno Fico, Bugár, Kaliňák, možno iný 'mafoš', ktorý sa pohybuje v parlamente či vo vláde, možno sa na tom dohodli spoločne, ale nedokážem s takýmto pocitom do siene zákonnosti, do priestoru, v ktorom by mal byť výkvet národa, naďalej chodiť," zhrnul.

Šéf parlamentu na Matoviča reagoval stručne. "Toto vystúpenie už nepotrebuje žiaden komentár," napísal v stanovisku Andrej Danko.