Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Inex Slovakia zmapuje tento rok dobrovoľnícke aktivity

Dobrovoľníci, ilustračné foto Foto: FOTO TASR/AP

To je cieľom novej kampane s názvom Dobrovoľnícka stopa občianskeho združenia Inex Slovakia, ktoré chce týmto spôsobom ukázať svetu dobrovoľnícke nadšenie.

Bratislava 3. mája (TASR) - Zmapovať všetky dobrovoľnícke aktivity a zanechať o nich odkaz. To je cieľom novej kampane s názvom Dobrovoľnícka stopa občianskeho združenia Inex Slovakia, ktoré chce týmto spôsobom ukázať svetu dobrovoľnícke nadšenie.

Touto myšlienkou chce nezisková organizácia osloviť predovšetkým mladých ľudí a presvedčiť ich, aby sa stali dobrovoľníkmi. "Taktiež ich povzbudiť k zapojeniu sa do dobrovoľníckych projektov po celom svete," informoval TASR Peter Husák z Inex Slovakia. Myslí si, že je vhodný čas ľuďom pripomenúť, že urobiť správnu vec môže každý a kdekoľvek na svete.

"Každý môže byť dobrovoľník. Nezáleží na mieste, krajine, veku ani dĺžke aktivity. Dôležité je zapojiť sa a mať chuť pomôcť niečo zmeniť," podotkol Husák. Svoju dobrovoľnícku stopu môžu ľudia zanechať kdekoľvek. V decembri zverejní Inex Slovakia na svojej webovej stránke mapu, kde všade sa podarilo zanechať dobrovoľnícky odkaz. Občianske združenie nakoniec vylosuje troch ľudí zapojených do kampane, ktorí získajú cenu.

"Na konci roka budeme vedieť, koľko ľudí sa zapojilo a pomohlo zmeniť svet k lepšiemu prostredníctvom dobrovoľníctva," dodal Husák.

Činnosť neziskovej organizácie Inex Slovakia je financovaná z dotácie ministerstva školstva.