Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Podanie informácie o letoch A. Kisku sa presúvať nebude

Prezident Andrej Kiska nastupuje do lietadla. Foto: TASR/Martin Baumann

Bude však otvorená rozprava.

Bratislava 29. marca (TASR) - Podanie informácie o letoch prezidenta SR Andreja Kisku vládnou letkou a ďalších ústavných činiteľov sa na budúci týždeň presúvať nebude. Zmenu termínu dnes navrhol podpredseda SaS Ľubomír Galko s odôvodnením, že Kiska je až do piatka (31.3.) v zahraničí a bolo by správne, keby mal možnosť sa k téme prostredníctvom médií vyjadriť.

Predseda NR SR Andrej Danko (SNS) vysvetlil, že presun informácie nie je možný, lebo na budúci týždeň tu zase nebude minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD). Galkovi však prešiel druhý návrh, aby po tom, ako dnes Kaliňák informáciu podá, bola v pléne otvorená rozprava.

S iniciatívou, aby minister Kaliňák poslancom referoval o letoch ústavných činiteľov, prišiel na začiatku schôdze poslanec Martin Nemky (Smer-SD). "Podľa medializovaných informácií Aktualne.sk a denníka Pravda 'hlava štátu využíva štátnu letku na cesty, ktoré nie sú vždy len služobné'. Na základe týchto informácií žiadam preveriť predmetný stav a podať informáciu do NR SR, ako aj informáciu o ostatných ústavných činiteľoch," povedal Nemky.