Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

Ingrid Brocková: Povojnová obnova Ukrajiny je výzva, ale...

Na snímke štátna tajomníčka ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Ingrid Brocková. Foto: TASR/AP

Štátna tajomníčka vystúpila aj v paneli, ktorý sa zaoberal úlohou žien v technologickom a inovatívnom odvetví.

Vyjadrenie: MZVEZ: Ingrid Brocková: Povojnová obnova Ukrajiny je výzva, ale aj príležitosť. V asistencii Ukrajine medzinárodné spoločenstvo nesmie poľaviť





Bratislava/Vysoké Tatry 8. októbra (TASR) - Štátna tajomníčka Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Ingrid Brocková sa 7. - 8. októbra zúčastnila na neformálnom stretnutí politických a ekonomických expertov vo Vysokých Tatrách. Na podujatí Tatra Summit zdôraznila potrebu medzinárodnej spolupráce pri obnove Ukrajiny.

"Povojnová obnova Ukrajiny predstavuje pre demokratický svet zásadnú výzvu. Je dôležité, aby jej rekonštrukcia bola koordinovaná a efektívna. Vtedy je to aj príležitosť, pretože obnova vojnou zničenej krajiny nám dokáže pomôcť prekonať hospodársky náročné časy," uviedla Ingrid Brocková. Potvrdila, že Slovensko je pripravené sa v tomto procese angažovať.

Štátna tajomníčka vystúpila aj v paneli, ktorý sa zaoberal úlohou žien v technologickom a inovatívnom odvetví. Podotkla, že si je ako žena vedomá prekážok, s ktorými sa profesionálky stretávajú. "Aj preto som si za cieľ dala podporovať diskusie o rodových otázkach," povedala Ingrid Brocková s tým, že rovnaké príležitosti, aké majú muži, majú zásadný ekonomický prínos.