Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Po nezvestnej nemeckej tínedžerke pátra Interpol aj na Slovensku

Foto:

Verejnosť doposiaľ poskytla k prípadu asi 500 indícií, ale horúca stopa medzi nimi nebola.

Freiburg 1. novembra (TASR) - Na Chorvátsko, Poľsko, Slovensko, Slovinsko, Českú republiku a Maďarsko sa rozšírilo policajné pátranie po 13-ročnej Marii Beislerovej z nemeckého Freiburgu, ktorá je nezvestná od 4. mája. Agentúre DPA to dnes povedala hovorkyňa miestnej polície Laura Riske.

Dôvodom tohto opatrenia je, že v júli sa v poľskom mestečku Gorlice, ležiacom 30 kilometrov severne od slovenských hraníc, sa našli auto a pes patriace 53-ročnému mužovi, s ktorým sa Maria zoznámila vlani prostredníctvom internetového chatu a zrejme spolu s ním začiatkom mája tajne odišla z rodičovského domu.

V septembri mali dvojicu vidieť v Prahe, ale to sa oficiálne nepotvrdilo.

Polícia predpokladá, že dievča sa stále pohybuje v spoločnosti muža z Blombergu v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Tiež sa domnieva, že z domu s ním odišlo dobrovoľne, napriek tomu ide o trestný čin.

Na muža vydal Interpol medzinárodný zatykač. Obvinil ho z odobratia dieťaťa a sexuálneho zneužívania detí. Verejnosť doposiaľ poskytla k prípadu asi 500 indícií, ale horúca stopa medzi nimi nebola, uviedla Riske.