Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Ivan Štefanec diskutoval v Leviciach so študentmi o aktuálnych témach

Na snímke poslanec Európskeho parlamentu Ivan Štefanec. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Ide o jednu z aktivít Junior ambasádorov v rámci programu Ambasádorské školy Európskeho parlamentu, ktorých je na Slovensku 14.

Levice 22. mája (TASR) - Beseda pedagógov a študentov Strednej odbornej školy (SOŠ), Pod amfiteátrom 7 v Leviciach so slovenským europoslancom Ivanom Štefancom sa dnes konala na pôde školy. Ide o jednu z aktivít Junior ambasádorov v rámci programu Ambasádorské školy Európskeho parlamentu (EPAS), ktorých je na Slovensku 14, pričom prevažnú časť tvoria gymnáziá.

Ako pre TASR povedala riaditeľka SOŠ Eva Sleziaková, návšteva europoslanca Štefanca splnila svoj cieľ. "Bola to jedna z aktivít našich Junior ambasádorov v rámci prvého ročníka programu EPAS. Debatovali sme o témach, ktoré sú pre nás spoločné. Už len vzhľadom na to, že sme odbornou školou, zaradili sme do svojich aktivít tie oblasti, na ktorých pracuje práve europoslanec Štefanec. Týka sa to bezpečnosti potravín, zmienili sme sa o brexite, o extrémizme, rozoberali sme členské štáty Európskej únie (EÚ) a štáty, ktoré by do EÚ mohli vstúpiť. Okrem toho sme diskutovali o plusoch, ktoré EÚ pre štáty prináša, ale aj o mínusoch pre štáty, ktoré by z EÚ vystúpili. Všetko s dôrazom na mladých ľudí, pre ktorých je naše členstvo v EÚ prínosom," uviedla Sleziaková.

Ivan Štefanec prišiel na pozvanie školy, pričom podľa vlastných slov veľmi rád chodí na podobné tematické diskusie. "Jednak môžem študentom odovzdať nejakú moju skúsenosť, naopak ja sa môžem dozvedieť, čo zaujíma ich. Je to pre mňa inšpiráciou do práce, keď prichádzajú s novými nápadmi a hlavne s témami, ktoré sú pre nich dôležité. Zaujímajú ich prevažne úplne bežné potreby a riešenie ich problémov. Veľmi živo sa zaujímajú o budúcnosť EÚ, čo ma veľmi potešilo. Hovorili sme na tému podnikania a exportu zo Slovenska, o potravinách, o rozširovaní EÚ, ako to bude po odchode Veľkej Británie a najmä, aké bude postavenie občanov Slovenska. Myslím si, že takáto debata je v dnešných časoch dôležitá, keďže sa rozhoduje o EÚ," poznamenal Štefanec.