Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

J. Figeľ: Koniec Radičovej vlády bol smutným obrazom vtedajšej koalíci

Na snímke vľavo predseda KDH Ján Figeľ s vnučkou v náručí poskytuje rozhovor médiám po volebnom akte vo voľbách do Národnej rady SR v Základnej škole na ulici Za kasárňou v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto v Bratislave v sobotu 5. marca 2016. Foto: TASR/Vladimír Benko

Priznal, že nie vždy je jednoduché vychádzať s partnermi, ktorí vzídu z volieb.

Bratislava 5. marca (TASR) - Podstatné je, aby Slovensko malo dobrý výsledok a malo šancu na stabilnú a zodpovednú politiku, lebo má veľa domácich aj zahraničných úloh. Po príchode do volebnej centrály KDH to dnes vyhlásil líder hnutia Ján Figeľ.

Priznal, že nie vždy je jednoduché vychádzať s partnermi, ktorí vzídu z volieb. "V roku 2010 sme zostavili vládu, ale po roku a pol končila, čo bol smutný obraz vtedajšej koalície Ivety Radičovej. Preto nie je rozhodujúci len ten moment noci a výsledkov, ale to, čo s tým prichádza, teda zodpovednosť pretaviť mandáty do stabilnej a zodpovednej politiky a vydržať štyri roky," odkázal Figeľ.

On sám je rád, že sa ozývajú hlasy o vyššej volebnej účasti. "Lebo najhoršie pre demokraciu sú ľahostajnosť a strach. Ak je to ľuďom jedno, sú pasívni, alebo zastrašení, tak sa ľahko manipulujú a ovládajú. Ak výraznej väčšine to nie je jedno, nová vláda bude mať vyššiu legitimitu pre potrebné zmeny," dodal.

Na volebnú centrálu KDH sa akreditovalo 54 novinárov zo Slovenska, Českej republiky a Nemecka. Medzi pozvanými hosťami je aj spoluzakladateľ hnutia Ivan Čarnogurský.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE