Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

J. FIGEĽ: Nové zákony môžu mať negatívny dopad na rozvoj Kysúc

Ján Figeľ. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Po prehliadke obnoveného námestia za vyše 700. 000 eur to na úvod dnešného výjazdu členov Predsedníctva KDH a Poslaneckého klubu v Žilinskom kraji skonštatoval predseda KDH Ján Figeľ.

Nová Bystrica 12. novembra (TASR) – Kysucká obec Nová Bystrica (okres Čadca) je príkladom modernizácie prostredníctvom Regionálneho operačného programu Európskej únie (EÚ). Po prehliadke obnoveného námestia za vyše 700.000 eur to na úvod dnešného výjazdu členov Predsedníctva KDH a Poslaneckého klubu v Žilinskom kraji skonštatoval predseda KDH Ján Figeľ.

Výjazd je podľa neho zameraný na regionálnu problematiku, ale aj na ekonomické a sociálne témy. „Predpokladám, že prijaté zákony v tejto oblasti - zákonník práce, nové a rozsiahle dane, hlavne dane z príjmov a zvýšené odvody, budú mať výrazne negatívny dopad na zamestnanosť a celkový rozvoj tohto regiónu. Som rád, že aspoň eurofondy sú zdrojom modernizácie a zamestnanosti. Lebo celé Slovensko potrebuje lepšie čerpať eurofondy. Aby to neboli len využité peniaze, ale nové, dlhodobé investície, ktoré prinášajú infraštruktúru, ako je vidieť tu. Alebo podporu zamestnávania, ktorá je najlepšou sociálnou politikou,“ skonštatoval Figeľ.

Pripomenul, že od minulého roka je v Novej Bystrici v prevádzke nová komunikácia smerom na Vychylovku a Oravu. „Orava je ďalej napájaná na okolie opravovanou cestou cez Párnicu a ešte mám zastávku na výstavbe tretieho pruhu pre pomalé nákladné vozidlá medzi Dolným Kubínom a Ružomberkom. Túto stavbu považujem za dôležitú aj z hľadiska dopravnej infraštruktúry –plynulosti cestnej dopravy, a tým pádom aj bezpečnosti. A zároveň zamestnanie na obdobie dvoch až troch rokov pre ľudí z regiónu Oravy. Pretože víťaz súťaže už pri začiatku stavby oznamoval, že bude čerpať hlavne z miestnych pracovných síl,“ dodal predseda KDH.