Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Slovensko

Ježíková: Peniaze majú byť primárne použité na liečbu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Vláda návrhom a stanoviskom realizuje podľa Ježíkovej záväzok z programového vyhlásenia vlády, podľa ktorého sa v zdravotnom poistení môže tvoriť zisk až po zaplatení všetkých objednaných výkonov.

Bratislava 27. júla (TASR) – Peniaze z verejného zdravotného poistenia majú byť investované primárne do zdravotnej starostlivosti, na liečbu a záchranu životov pacientov. Konštatuje to štátna tajomníčka Ministerstva zdravotníctva SR Jana Ježíková na margo regulácie ziskov zdravotných poisťovní. Jej stanovisko TASR poskytla hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Vláda týmto návrhom a stanoviskom realizuje podľa Ježíkovej svoj záväzok z programového vyhlásenia vlády, podľa ktorého sa v zdravotnom poistení môže tvoriť zisk až po zaplatení všetkých objednaných výkonov.

„Sme radi, že všetci členovia pracovnej skupiny, reprezentujúcej všetky koaličné strany vrátane ÚDZS, vnímame potrebu zmeny rovnako. V rokovaniach budeme pokračovať na ďalšom stretnutí pracovnej skupiny, ktoré sa má uskutočniť ešte tento týždeň," povedala Ježíková.

Na tom, že zisk zdravotných poisťovní je potrebné regulovať, sa zhodli v pondelok zástupcovia rezortov zdravotníctva a financií, niektorí členovia Výboru Národnej rady SR pre zdravotníctvo či šéfka Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou Renáta Bláhová.