Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Slovensko

J. Naď: Posádkový klub chceme zapojiť do kultúrneho života Trenčanov

Na archívnej snímke minister obrany SR Jaroslav Naď. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Armáda považuje tento objekt za veľmi dôležitý, keďže je to jediný kultúrny objekt takéhoto významu.

Trenčín 14. mája (TASR) – Posádkový klub Ozbrojených síl SR zostane v rukách rezortu obrany, ale jeho potenciál chcú ponúknuť vo väčšej miere aj na kultúrne vyžitie obyvateľov Trenčína. Po štvrtkovom stretnutí s primátorom Trenčína Richardom Rybníčkom to povedal minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).



V najbližších týždňoch bude dokončená rekonštrukcia hlavnej kultúrnej haly a od jesennej divadelnej sezóny bude k dispozícii pre kultúrne podujatia v meste. Verím, že COVID-19 nám to nepokazí. Spoločne s mestom Trenčín budeme hľadať možnosti ďalšej rekonštrukcie budovy a budeme hľadať možnosti, ako ju čo najviac zapojiť do života Trenčanov,“ skonštatoval šéf rezortu obrany.

Podľa Rybníčka je veľmi dôležitá jasná informácia ministra, že Posádkový klub zostane v majetku ministerstva obrany a nie je žiadny predpoklad, že by mesto, kraj či iný subjekt žiadali o prevod tohto majetku.



Armáda považuje tento objekt za veľmi dôležitý, keďže je to jediný kultúrny objekt takéhoto významu. Vážim si, že ministerstvo obrany je pripravené spolupracovať s mestom Trenčín na kultúrnom využití tejto budovy a hľadať do budúcnosti možnosti, ako ju zrekonštruovať. Takáto jasná reč tu doteraz chýbala,“ doplnil trenčiansky primátor.