Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

J. PAŠKA: EÚ musí dôrazne reagovať na narastajúcu agresivitu migrantov

Jaroslav Paška Foto: TASR/Pavel Neubauer

Poukázal na udalosti vo francúzskom Calais i incidenty z maďarsko-srbských hraníc či mesta Debrecín, v ktorom skupina migrantov zaútočila na domácich.


Bratislava 8. augusta (TASR) – Narastajúca agresivita migrantov by mala vyprovokovať migračné inštitúcie a poriadkové zložky krajín EÚ k ráznejším krokom, ktoré zamedzia rastúcemu napätiu v preľudnených utečeneckých táboroch a ochránia obyvateľov Únie pred bezpečnostným rizikom. Vyhlásil to prvý podpredseda Slovenskej národnej strany (SNS) Jaroslav Paška.

"Agresivita migrantov domáhajúcich sa európskeho 'sociálneho dáždnika' prudko narastá," upozornil predstaviteľ SNS a poukázal na udalosti vo francúzskom Calais i incidenty z maďarsko-srbských hraníc či mesta Debrecín, v ktorom skupina migrantov zaútočila na domácich. "Aj grécky premiér Alexis Tsipras už požiadal Úniu o akútnu pomoc pri pri zvládaní situácie s migrantmi na gréckych ostrovoch," pripomenul Paška.

Ak sa má vytvoriť priestor pre účinnú pomoc tým utečencom, ktorí ju podľa ženevskej konvencie naozaj potrebujú, musí sa EÚ podľa prvého podpredsedu SNS dôrazne vysporiadať s tými, ktorí situáciu zneužívajú a uplatniť mechanizmy repatriácie. "Rovnako rýchlo a rovnako húfne, ako do Európy prichádzajú, je potrebné všetkých násilníkov aj ekonomických migrantov vracať do krajín, odkiaľ prišli," zdôraznil Paška.