Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

J. RICHTER: Rok fungovania koalície hodnotím pozitívne

Na snímke minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter. Foto: TASR - Štefan Puškáš

Podľa ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jána Richtera sa nepotvrdilo akékoľvek strašenie o tom, že koalícia sa neudrží.

Bratislava 1. marca (TASR) - Opatrenia, ktoré si stanovila koalícia v programovom vyhlásení vlády, sa postupne napĺňajú. Skonštatoval to minister práce Ján Richter (Smer-SD) s tým, že pozitívne hodnotí spoločné fungovanie strán v koalícii.

Podľa Richtera sa nepotvrdilo akékoľvek "strašenie" o tom, že koalícia sa neudrží. "Máme záujem spolu komunikovať. Takže ja by som veľmi pozitívne hodnotil prvý rok fungovania tejto vládnej koalície, vrátane spolupráce s koaličnými partnermi," povedal po dnešnom rokovaní vlády Richter.

Zároveň je presvedčený, že existujú ďalšie výzvy v rôznych oblastiach, na ktorých bude vláda pracovať. "Stále je na čom pracovať. Nemusíme mať na jednu a tú istú vec úplne rovnaký názor, ale dôležité je si sadnúť a veci si vydiskutovať," povedal Richter. Je presvedčený, že je nevyhnutné, aby dobrý sociálny dialóg fungoval aj v rámci koalície. "Ten beží a aj bude bežať. Som presvedčený, že problémy sa budú dať odkonzultovať a riešiť," skonštatoval.

Zaujíma sa napríklad o zdravotnícku reformu. "Máme veľmi veľa dohôd, kde končí zdravotnícka časť a kde začína sociálna časť služieb. Boli zrušené geriatrie, doliečovacie zariadenia pre dlhodobo chorých a postupne to prebrali sociálne zariadenia. To znamená, že postupne budeme musieť hľadať ešte užšiu súčinnosť s ministerstvom zdravotníctva, aby sme napríklad vedeli optimalizovať medicínske úkony," dodal Richter.