Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Slovensko

J. Richter: O kauze VSS sa musí prestať komunikovať v médiách

Podpredseda KDH Július Brocka uviedol, že ak sa kradne verejne a aktérom sa nič nestane, nečuduje sa, že keď sa kradne tajne, tak dotyční si veria rovnako.

Bratislava 26. mája (TASR) - O kauze údajného tunelovania Vojenskej spravodajskej služby (VSS) sa musí prestať komunikovať v médiách. V dnešnej relácii RTVS O 5 minút 12 to vyhlásil generálny manažér Smeru-SD a minister práce Ján Richter.

"Som prekvapený, že tak veľa sa hovorí ústami či už bývalých alebo terajších príslušníkov Vojenského spravodajstva o veciach, ktoré by mali ostať tabu a ktoré by mali byť riešené v úplne iných podmienkach. Tým nechcem povedať, že tajné služby by nemali byť pod verejnou kontrolou, ale mnohé veci okolo toho ma prekvapujú," priznal Richter.

Je tiež presvedčený, že vojenskí tajní musia byť riadení inak. "Nie je možné, aby po skončení funkcie prostredníctvom médií využívali takýto priestor. Každý, kto príde aj v priebehu činnosti na akékoľvek porušenie zákona, túto otázku rieši. Ak to neriešili, pokladám to za vážnu chybu," tvrdí. Podľa jeho slov musí dať minister obrany Martin Glváč (Smer-SD) jasné vysvetlenie na kontrolnom výbore.

Podpredseda KDH Július Brocka uviedol, že ak sa kradne verejne a aktérom sa nič nestane, nečuduje sa, že keď sa kradne tajne, tak dotyční si veria rovnako. "Verím, že vyjde pravda najavo a dozvieme sa, ako to bolo," dodal.