Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

J. Stern: Akademická obec by sa mala prebrať z pasivity

Juraj Stern Foto: TASR/Michal Svítok

Rektor Paneurópskej vysokej školy v Bratislave Juraj Stern je smutný z pretrvávajúcej letargie a pasivity časti akademickej obce.

Bratislava 21. marca (TASR) – Rektor Paneurópskej vysokej školy v Bratislave Juraj Stern vyzval v otvorenom liste akademickú obec, aby sa prebrala z pasivity. Kolegov žiada, aby prejavili občiansku statočnosť a pripojili sa k študentom, ktorí sa zúčastňujú na protestoch organizovaných iniciatívou Za slušné Slovensko.

Stern je podľa jeho slov "smutný z pretrvávajúcej letargie a pasivity časti akademickej obce". Vyčítal jej, že mnohí z jej členov stoja bokom, zatiaľ čo študenti sú každý týždeň na námestiach a zasadzujú sa za slušné Slovensko.

Za ospravedlnenie pritom Stern nepovažuje argument, že politika nepatrí na pôdu univerzít. Považuje to za "chabé ospravedlnenie". Pripomenul, že počas Novembra '89 sa Nežná revolúcia udiala hlavne priamo v univerzitách a školách.

"Prejavte svoju občiansku statočnosť a poďme spoločne pre našich študentov, pre naše deti a vnukov, pre našu budúcnosť pridať svoj hlas," vyzval rektor. "Nechceme korupciu, aroganciu moci, žiadame objasnenie všetkých podozrení, kriminálnych deliktov minulosti, odstránenie vplyvu oligarchov, spravodlivú justíciu a potrestanie vinníkov," doplnil.