Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Minister Richter je v relatívne dobrom stave, musí ešte oddychovať

Premiér Robert Fico (v popredí), minister vnútra Robert Kaliňák (za ním) a ministerka zdravotníctva Zuzana Zvolenská navštívili ministra práce sociálnych vecí a rodiny Jána Richtera po autonehode v bratislavskej univerzitnej nemocnici 11. júna 2013. Foto: TASR/Michal Svítok

Tvrdí ministerka Zuzana Zvolenská, ktorá ministra v nemocnici navštívila dnes ráno.

Bratislava 12. júna (TASR) - Minister práce Ján Richter (Smer-SD) je po utorkovej (11. 6.) nehode v relatívne dobrom stave a je veľmi entuziasticky naladený. Tvrdí to šéfka rezortu zdravotníctva Zuzana Zvolenská (nominantka Smeru-SD), ktorá ministra v nemocnici navštívila aj dnes ráno.

"Už je problém udržať ho, aby sa nám nestaval na nohy. Ešte nejaký čas bude musieť vydržať v kľude, ale už to nebude dlho," povedala dnes Zvolenská. K tomu, či bude potrebovať ďalší zákrok sa nechcela vyjadrovať.

"Prajeme mu všetko najlepšie, aby sa z toho dostal čo najrýchlejšie a mohol medzi nami sedieť," zaprial svojmu kolegovi vo vláde minister obrany Martin Glváč (Smer-SD). Skorý návrat do práce zaželal Richterovi aj minister financií Peter Kažimír. So šéfom rezortu práce sú podľa neho ministri v kontakte, na vláde ho dnes zastupoval štátny tajomník rezortu práce Jozef Burian. "Všetky agendy, ktoré máme rozrobené sme aj predtým komunikovali s jeho štátnymi tajomníkmi. Dnes tu bol štátny tajomník Burian, ktorý vie ministra do veľkej miery nahradiť a okrem toho sme aj v telefonickom kontakte, takže myslím, že kľúčové rozhodnutia sa dajú urobiť na diaľku," myslí si Kažimír.

Šéf rezortu práce v utorok (11. 6.) havaroval na rýchlostnej ceste R1 neďaleko obce Pata v Galantskom okrese. Pre zranenie chrbtice ho v utorok vo večerných hodinách operovali v ružinovskej nemocnici. Pri utorkovej nehode sa zranil aj vodič Richterovho auta, člen Úradu na ochranu ústavných činiteľov. Hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Petra Stano Maťašovská ráno povedala, že jeho stav je stabilizovaný a zotavuje sa zo zranení.

Ján Richter po autonehode podstúpil operáciu chrbtice

Ministra práce, sociálnych vecí a rodiny SR Jána Richtera v utorok (11.6.) vo večerných hodinách operovali v ružinovskej nemocnici, kde je hospitalizovaný po autonehode. Zákrok si vyžiadalo zranenie jeho chrbtice.

Ako informovala Petra Stano Maťašovská, hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB), pod ktorú patrí aj tá v Ružinove, operácia mala štandardný priebeh. "Pacientov stav je uspokojivý, je stabilizovaný a pri vedomí," uviedla hovorkyňa.

Dodala, že aj vodič auta, člen Úradu na ochranu ústavných činiteľov, je stabilizovaný, pri vedomí a tiež sa zotavuje zo zranení. Obaja muži zostávajú naďalej na ARO v Nemocnici Ružinov, v Univerzitnej nemocnici Bratislava.