Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Exposlancovi NR SR Vladimírovi J. hrozí väzba

Na snímke Vladimír J. Foto: TASR - Martin Baumann

Vladimír J. sa vzdal poslaneckého mandátu aj funkcie okresného šéfa Smeru-SD v Prievidzi po medializácii jeho konfliktov s manželkou, s ktorou je v rozvodovom konaní.

Prievidza 9. marca (TASR) - Exposlanca Národnej rady SR Vladimíra J. (Smer-SD), ktorého polícia obvinila zo zločinu týrania blízkej a zverenej osoby, môžu stíhať väzobne. Rozhodnúť o tom by mal Okresný súd (OS) v Prievidzi najneskôr do utorka (10.3.) do 17.30 h. "Zákonná lehota na rozhodnutie začala plynúť v nedeľu (8.3.) o 17.30 h, keď sudkyňa OS v Prievidzi prevzala návrh na väzobné stíhanie obvineného," uviedol pre TASR hovorca súdov v Trenčianskom kraji Roman Tarabus.



O vznesení obvinenia voči exposlancovi informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová v sobotu 7. marca. Ako uviedla, Vladimír J. sa v piatok 6. marca vo večerných hodinách dobrovoľne dostavil na predvolanie na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Prievidzi k vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície. "Tam mu bolo doručené uznesenie o vznesení obvinenia a na základe pokynu prokurátora Okresnej prokuratúry v Prievidzi bol zadržaný," doplnila.



O policajnom zaistení exposlanca ako prvý informoval spravodajský portál TV JOJ noviny.sk, ktorému to potvrdil právny zástupca jeho manželky Ivan Katrinec.



Vladimír J. sa vzdal poslaneckého mandátu aj funkcie okresného šéfa Smeru-SD v Prievidzi po medializácii jeho konfliktov s manželkou, s ktorou je v rozvodovom konaní. Katrinec v stredu 4. marca podal na Generálnu prokuratúru SR podnet na prešetrenie týrania zverenej osoby, podnet za vydieranie, vyhrážanie sa a hrubý nátlak, ktorého sa mal dopustiť na svojej manželke.



Exposlanec potom podal trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ohovárania, krivého obvinenia a porušenia dôvernosti ústneho prejavu. Informácie, ktoré sa objavili v médiách, označil za lži, polopravdy a nepravdivé obvinenia. Tvrdí, že sa nikdy nedopustil skutkov, z ktorých ho manželka a rôzne osoby obviňujú. Následne polícia 4. marca večer zaistila zbrane, ktoré mal v legálnej držbe.