Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

J.Lunter:O výsledkoch volieb rozhodne predovšetkým účasť voličov

Na snímke kandidát na post predsedu BBSK Ján Lunter. Foto: TASR/Branislav Račko

Nezávislý kandidát na šéfa Banskobystrického samosprávneho kraja reagoval na výsledky prieskumu, ktoré v piatok (20.10.) zverejnila televízia TA3.

Banská Bystrica 21. októbra (TASR) – Kandidát na predsedu Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) Ján Lunter (nezávislý) reagoval na výsledky prieskumu voličských preferencií, ktoré v piatok (20.10.) večer zverejnila televízia TA3, zdržanlivo. Pre televíziu ich urobila agentúra AKO a jej prieskum ho jasne favorizuje za šéfa kraja pred úradujúcim predsedom BBSK Marianom Kotlebom (ĽSNS).

"Pred každými voľbami koluje množstvo prieskumov, tie však nie vždy zodpovedajú reálnym volebným výsledkom. Už neraz sme boli svedkami toho, ako favorit prieskumov napokon prehral len preto, že sa jeho voliči nechali uchlácholiť peknými číslami," poznamenal Lunter.

Pripomenul tiež, že o výsledkoch volieb rozhodne predovšetkým účasť voličov v samotný deň volieb do vyšších územných celkov, ktoré budú 4. novembra.

Lunter adresuje svojim podporovateľom výzvu, v ktorej ich varuje, aby sa nespoliehali na to, že voľby sa už zdajú byť rozhodnuté.

"O budúcnosti nášho kraja nerozhodnú prieskumy, ale všetci oprávnení voliči. Je istá vec, že priaznivci politiky súčasného župana prídu voliť disciplinovane a v plnom počte. Preto je veľmi dôležité, aby k voľbám prišlo čo najviac nás, ktorých hnevá, ako to dnes v našom kraji vyzerá," zdôrazňuje Lunter.

Ako tiež TASR informoval, spolu s kandidátmi do krajského zastupiteľstva spúšťajú intenzívnu mobilizačnú kampaň, do ktorej chcú zapojiť i samotných voličov a podporovateľov jeho kandidatúry.

"Je nesmierne dôležité, aby všetci, ktorým záleží na zmene v BBSK, oslovili ľudí v okolí a vysvetľovali im, aké dôležité je nenechať prepadnúť ich hlas. V deň volieb musíme všetci zavolať svojím priateľom a pripomenúť im, aby nezabudli odovzdať svoj hlas a aby krúžkovali kandidátov na poslancov. Teraz sa nemôžeme nechať uspať!" vyzval Lunter.