Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

Mihál končí v SaS kvôli Sulíkovi

Predseda SaS Richard Sulík (vpravo) a podpredseda SaS Jozef Mihál (vľavo). Foto: TASR - Pavel Neubauer

Jozef Mihál sa rozhodol nevrátiť poslanecký mandát.


Bratislava 20. februára (Teraz.sk/TASR) - Po ôsmich rokoch sa poslanec NR SR a zakladajúci člen strany Sloboda a Solidarita (SaS)Jozef Mihál rozhodol zo strany vystúpiť. "Pre jeho rozhodnutie máme pochopenie, pretože bol dlhodobo pod časovým tlakom, ktorý vyplýval z jeho verejných, straníckych funkcií a pravidelných školiteľských aktivít v oblasti daní a odvodov," informuje dnes na oficiálnej webovej stránke opozičná strana SaS.

V ozname sa stránke sa ďalej píše, že Mihálova dilema medzi potrebou oddýchnuť si od politiky, venovať sa viac prednáškovej činnosti a rodine spolu s jeho nesúhlasom s niektorými postojmi predsedu SaS Richarda Sulíka vyústila nielen do častých absencií v parlamente, ale nakoniec aj do odchodu zo strany.

"S tým sú úzko spojené jeho zdravotné problémy a odporúčania lekárov, aby zvoľnil svoje tempo. Toto strana Sloboda a Solidarita plne rešpektuje aj vzhľadom na množstvo aktivít, ktoré od svojich poslancov vyžaduje na dennej báze," uvádza SaS s tým, že Mihál bude strane chýbať a SaS ostáva len akceptovať fakt, že sa svoju dilemu rozhodol vyriešiť čestne. Strana sa poďakovala Mihálovi za jeho úsilie, ktoré venoval presadzovaniu odborných riešení.

"Je na ňom, či vráti mandát, alebo sa bude na parlamentnom živote riadne zúčastňovať. Akékoľvek z týchto riešení, ktoré si vyberie, je pre nás prijateľné," konštatuje na záver oznamu SaS.

Mihál: SaS prestáva byť liberálnou stranou


Poslanec NR SR a zakladajúci člen strany Sloboda a Solidarita Jozef Mihál sa rozhodol zo strany odísť. "Bye SaS. Odchádzam kvôli postojom predsedu. Tí, čo ma poznajú vedia, že som dlho veľa vecí toleroval a bol lojálny. SaS prestáva byť liberálnou stranou, ktorú som v rokoch 2008, 2009 ako jeden zo štyroch členov prípravného výboru zakladal," uviedol Mihál na sociálnej sieti. Zdôraznil, že jeho postoje sa nemenia - je liberálom a tým aj zostane.

Mihál nevráti poslanecký mandát


Jozef Mihál v rozhovore pre Sme, ktorý dnes večer vyšiel na webovej stránke tohto denníka povedal, že dostal vo parlamentných voľbách 71 000 krúžkov. Nechce sklamať voličov, mandát nevráti. Podľa Mihála by sa jeho odchodu potešili premiér R. Fico, ministri P. Kažimír a T. Drucker, "ktorým by nemal kto oponovať pri zákonoch."