Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Slovensko

J.Mikloško: Reguláciou mobilov sa vytvorí koncentrovanejšie prostredie

Na snímke komisár pre deti Jozef Mikloško. Foto: TASR - Martin Baumann

Ako upozornil, nekontrolované používanie mobilných telefónov na školách môže mať negatívny vplyv na študijné výsledky, pozornosť, sociálne interakcie aj duševné zdravie detí.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 5. apríla (TASR) - Reguláciou mobilných telefónov na základných školách (ZŠ) sa vytvorí koncentrovanejšie a interaktívnejšie učebné prostredie. Deti sa tak budú môcť sústrediť na učenie a osobný rast bez rušivých elementov. TASR o tom informoval komisár pre deti Jozef Mikloško s tým, že víta a podporuje iniciatívu ministra školstva, výskumu, vývoja a mládeže Tomáša Druckera (Hlas-SD).

"Je dobrou správou, že ministerstvo plánuje zakomponovať reguláciu mobilných telefónov priamo do legislatívy. Týmto bezpochyby rozumným krokom sa zaradíme medzi moderné krajiny, ktoré už k tomuto kroku pristúpili na základe mnohých vedeckých dát, ktoré hovoria jednoznačne proti používaniu mobilných telefónov deťmi," poznamenal.

Ako upozornil, nekontrolované používanie mobilných telefónov na školách môže mať negatívny vplyv na študijné výsledky, pozornosť, sociálne interakcie aj duševné zdravie detí. Ich regulácia je podľa komisára pre deti v súlade s dlhodobým záväzkom zabezpečiť, aby školské prostredie podporovalo zdravý vývoj a učenie detí.

Mikloško poukázal aj na dôležitosť digitálnej výchovy. "Aby deti vedeli, ako zodpovedne využívať technológie. Je správne, že ministerstvo poňalo túto problematiku komplexne," dodal.