Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Mal by pokračovať proces s Jozefom M. v kauze tunelovania nebankoviek

Ilustračné foto Foto: TASR

Naposledy sa v kauze tunelovania nebankoviek riadne pojednávalo na začiatku novembra 2012, keď bol na programe výsluch bývalého riaditeľa televízie Nova Vladimíra Železného.

Bratislava 4. mája (TASR) - Pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku (ŠTS) by mal v pondelok 5. mája pokračovať proces s veľkopodnikateľom Jozefom M. a jeho dvoma spoločníkmi - Dávidom B. a Patrikom P. v kauze tunelovania nebankových subjektov.

Pokiaľ súd neprijme návrhy na ďalšie dokazovanie a nebudú prekážky, teoreticky by sa mohlo pristúpiť k prednesu záverečných rečí. TASR o tom informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Na začiatku marca hlavné pojednávanie opäť nemohlo pokračovať.

Problémom bola obhajoba obžalovaného Patrika P., pretože jeho obhajca ho odmietol ďalej zastupovať. Patrik P. povedal, že ho to prekvapilo a dozvedel sa o tom len v piatok (28. 2.). "Mňa táto situácia prekvapila tak isto ako vás," povedal vtedy súdu Patrik P.

Naposledy sa v kauze tunelovania nebankoviek riadne pojednávalo na začiatku novembra 2012, keď bol na programe výsluch bývalého riaditeľa televízie Nova Vladimíra Železného. Odvtedy sa nepojednávalo, keďže na Najvyššom súde bola časť spisu týkajúca sa sprenevery Dávida B. NS SR zase tvrdil, že ŠTS ho o zapožičanie spisu nikdy nežiadal. Bývalý Špeciálny súd 27. apríla 2007 odsúdil Jozefa M. na 12-ročný trest odňatia slobody, Dávida B. na 11 rokov a Patrika P. na desať rokov väzenia. NS SR neskôr verdikt zrušil a pojednávanie pokračuje na ŠTS.

Dávida B. podmienečne prepustili z väzenia, keď o tom rozhodol 21. februára tohto roku Okresný súd v Trnave, ktorý mu zároveň určil skúšobnú lehotu na štyri roky. Obžalovaný si vo väznici v Hrnčiarovciach nad Parnou (okres Trnava) odpykával trest za spreneveru, keď ho za tento čin odsúdil ŠTS v samostatnom konaní.