Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Slovensko

J. Nagy si v regionálnych voľbách verí, o kandidátovi Smeru pochybuje

Ilustračné foto Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Svojho kandidáta, exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika, mieni nasadiť do boja o kreslo predsedu trnavského vyššieho územného celku aj KDH.

Bratislava 1. mája (TASR) - Stav nemocníc, zadlžovanie, zlé cesty či pracovné miesta. To sú témy, ktoré mieni riešiť kandidát Mostu-Híd na predsedu Trnavského samosprávneho kraja József Nagy. Exminister životného prostredia si v jesenných regionálnych voľbách trúfa na víťazstvo. Veľmi neverí, že Smeru-SD sa podarí postaviť vlastného kandidáta na šéfa kraja. O podporu sa Nagy mieni uchádzať u pravicových strán vrátane SMK. Tá vraj ešte podporu pre neho úplne nevylúčila.

"Most doteraz podporil vo všetkých ostatných krajoch kandidátov Ľudovej platformy. My staviame kandidáta len v Trnavskom kraji, preto budeme žiadať ich podporu. Súbežne rokujeme so SMK, ktorá ešte úplne nevylúčila moju podporu," povedal Nagy, ktorý si trúfa na víťazstvo. Rád by sa dostal do druhého kola. "Myslím si, že tam budem môcť počítať so všetkými hlasmi. Nielen pravicovými, ale aj hlasmi sklamaných voličov," uviedol.

Svojho kandidáta, exministra zdravotníctva Ivana Uhliarika, mieni nasadiť do boja o kreslo predsedu trnavského vyššieho územného celku aj KDH. Smer-SD zatiaľ o svojom kandidátovi nerozhodol. Nagy veľmi neverí, že sociálni demokrati prídu so svojim kandidátom. "Budem sa čudovať, ak Smer postaví vlastného kandidáta. Mám pocit, že ho nevedia nájsť," poznamenal.

Nagy chce ponúknuť voličom svoje skúsenosti aj pomoc pri riešení problémov. Tvrdí, že vie, čo ľudí trápi a chce im pomôcť. Jeho hlavnými prioritami je zlepšiť "katastrofický stav zdravotníctva" v kraji. Problémy s nemocnicami v dunajskostredskom a galantskom okrese, ktoré patria pod kraj, by riešil vstupom strategického investora. "V Skalici sa vstupom investora situácia veľmi výrazne zmenila," poukázal Nagy.

Bývalý šéf envirorezortu chce ďalej zastaviť zadlžovanie kraja a zlepšiť jeho hospodárenie. "Tiež by som chcel úplne odstrániť tranzit kamiónov na cestách II. a III. triedy a zabezpečiť opravu týchto ciest," doplnil Nagy. Ďalej chce viac prepojiť regionálne stredné školy na trh práce, vytvárať lepšie podmienky pre tvorbu nových pracovných miest a bojovať za zachovanie tých existujúcich.