Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Slovensko

K. Rigó: Aj päť rokov po vražde si musíme položiť tie isté otázky

Konrád Rigó, archívna snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Je pre nás dôležitá sloboda slova, sloboda tlače a čo sme schopní urobiť, aby sme o ňu neprišli? Povedal Rigó.

Bratislava 21. februára (TASR) - Aj päť rokov po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej si musíme položiť tie isté otázky. Napríklad v akej krajine chceme žiť? Skonštatoval to predseda platformy Most-Híd Konrád Rigó v súvislosti s výročím vraždy.

"Je pre nás dôležitá sloboda slova, sloboda tlače a čo sme schopní urobiť, aby sme o ňu neprišli? Môžu sa dnes cítiť bezpečne kolegovia zavraždeného Jána Kuciaka na Slovensku? Urobil štát pre ich ochranu dosť? Našou úlohou je budovať takú krajinu, v ktorej tieto otázky v nás nevyvolávajú pochybnosti a strach, ale pocit bezpečia a dôvery. Tridsiaty september bude rozhodujúcou križovatkou na tejto ceste. Dúfam, že sa nevydáme nesprávnym smerom," uviedol Rigó.

Predseda mimoparlamentného Progresívneho Slovenska Michal Šimečka v tejto súvislosti na sociálnej sieti vyzdvihol ľudskú empatiu. "Ľudská empatia a súcit s najbližšou rodinou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Našou úlohou nie je hádať sa, ale spraviť všetko pre to, aby sa niečo takéto hrozné už nikdy nemohlo zopakovať," uviedol na sociálnej sieti.