Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

PREMIÉRA STÁLE OPERUJÚ, JEHO ZDRAVOTNÝ STAV JE MIMORIADNE VÁŽNY

Na snímke Robert Kaliňák a Matúš Šutaj Eštok na brífingu, kde informujú o stave premiéra. Foto: TASR

Fica v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Na mieste padlo niekoľko výstrelov, útočníka zadržali. Bol v život ohrozujúcom stave.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 15. mája (Teraz.sk) - Zdravotný stav premiéra Roberta Fica (Smer-SD) je po útoku v Handlovej mimoriadne vážny. Stále ho operujú v Roosveltovej nemocnici v Banskej Bystrici. Informoval o tom podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňák (Smer-SD).

"Zažili sme naozaj veľmi tragický deň, ktorý pre nás znamená boj o život predsedu vlády," povedal Kaliňák s tým, že zatiaľ nemá dobré správy a vkladá dôveru do rúk ošetrujúceho personálu.

"Podľa tých informácií, ktoré máme, utrpel vážnu polytraumu po niekoľkých strelných poraneniach a jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny," skonštatoval minister obrany.

Vyzval na zastavenie nenávisti v spoločnosti. "Slovensko bolo vždy krajinou tolerantných ľudí," zdôraznil. To, čo sa stalo, ho podľa vlastných slov šokovalo. "Ťažko hľadám slová," priznal.

V najbližších dňoch bude podľa neho predmetom analýzy čo a za akých okolností sa na námestí v Handlovej stalo. "V týchto momentoch však sústreďujem moje myšlienky len k tomu, aby sa Robert Fico uzdravil," zdôraznil.

Fica v stredu po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili. Na mieste padlo niekoľko výstrelov, útočníka zadržali. Bol v život ohrozujúcom stave. Do nemocnice do Banskej Bystrice ho priviezol vrtuľník.