Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Úrad vlády: Kancelária prezidenta zavádza o účasti A. Kisku na Slavíne

Prezident SR Andrej Kiska si na Slavíne uctil pamiatku vojakov, ktorí padli pri oslobodzovaní Bratislavy. Na snímke prezident SR Andrej Kiska počas aktu kladenia vencov na Slavíne pri príležitosti 70. výročia oslobodenia Bratislavy 4. apríla 2015. Foto: TASR/Martin Baumann

Kiska dnes v Prezidentskom paláci prijal šéfa ruskej diplomacie Sergeja Lavrova, ktorý pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenska.

Bratislava 4. apríla (TASR) - Úrad vlády SR nerozumie vyhláseniu prezidentskej kancelárie o tom, že najvyšší ústavný činiteľ Andrej Kiska nedostal pozvánku na spoločné oslavy 70. výročia oslobodenia Bratislavy na Slavíne.

Podľa riaditeľa Tlačového a informačného odboru ÚV SR Erika Tomáša ide o zavádzanie verejnosti. "V stredu tento týždeň riaditeľ protokolu kancelárie prezidenta sám iniciatívne kontaktoval riaditeľku protokolu úradu vlády, aby jej oznámil, že prezident sa na spoločných oslavách nezúčastní a na Slavín pôjde sám," priblížil Tomáš.

Pozrite si fotogalériu z kladenia vencov:


Šéf komunikačného odboru Kancelárie prezidenta SR Roman Krpelan dnes uviedol, že prezident bol pripravený zúčastniť sa na spoločných oslavách, nedostal však žiadnu oficiálnu pozvánku. Z tohto dôvodu sa rozhodol uctiť si pamiatku vojakov, ktorí padli pri oslobodzovaní Bratislavy s primátorom hlavného mesta Ivom Nesrovnalom a predsedom Bratislavského samosprávneho kraja Pavlom Frešom.

Kiska dnes v Prezidentskom paláci prijal šéfa ruskej diplomacie Sergeja Lavrova, ktorý pricestoval na oficiálnu návštevu Slovenska pri príležitosti 70. výročia oslobodenia Bratislavy. Po rokovaniach prezident položil veniec k pamätníku na Slavíne.



Následne sa tam uskutočnila spomienková slávnosť za účasti Lavrova, premiéra Roberta Fica, predsedu parlamentu Petra Pellegriniho a ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka. Ruský šéf diplomacie odovzdal pri tejto príležitosti pamätnú medailu vojnovým veteránom.