Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Kancelária NR SR vyhlásila súťaž na infosystém pre Hrad za 180.000 eur

Ilustračné foto Foto: Tablet.TV

Informačný systém pre Bratislavský hrad by mohol stáť podľa odhadov Kancelárie Národnej rady SR 179. 540 eur bez dane z pridanej hodnoty.

Bratislava 10. marca (TASR) - Informačný systém pre Bratislavský hrad by mohol stáť podľa odhadov Kancelárie Národnej rady SR 179.540 eur bez dane z pridanej hodnoty. Kancelária to uvádza v oznámení o vyhlásení súťaže, ktoré zverejnila vo vestníku verejného obstarávania.

Výsledná cena vzíde z elektronickej aukcie. Súťaž vyhrá ten uchádzač, ktorý ponúkne najnižšiu cenu. Tender má určiť zmluvného partnera, ktorý vyrobí, dodá a namontuje prvky informačného systému pre interiér paláca Bratislavského hradu a pre exteriér areálu Bratislavského hradu. Hrad sa v súčasnosti rekonštruuje.

"Primárnym účelom informačného systému je označenie jednotlivých objektov a vstupov do areálu národnej kultúrnej pamiatky Bratislavský hrad a taktiež označenie jednotlivých miestností, objektov, prvkov a priestorov interiéru paláca Bratislavského hradu," uvádza kancelária.

Označenia majú slúžiť na orientáciu návštevníkov a majú poskytovať informácie o jeho histórii, archeologických nálezoch, historických relikviách a zaujímavostiach.

Rozsah prvkov informačného systému podľa projektovej dokumentácie tvoria informačné interiérové prvky, ako informačné tabule - stojany, tabule montované na stene, piktogramy, tabuľky na označenie miestností, informačné tabuľky do výťahových kabín, označenie dverí i schodov.

Patria tam aj informačné exteriérové prvky, ako exteriérové tabuľky z oceľového plechu, bilbordy, popisné tabule, informačné tabule, prenosné tabule.