Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Kandidáti SaS na šéfov krajov ešte nemajú podporu OĽaNO-NOVA

Richard Vašečka Foto: TASR

Voľby do vyšších územných celkov budú na budúci rok.

Bratislava 21. októbra (TASR) - Poslanecký klub OĽaNO-NOVA si vypočul plány kandidátov na predsedov krajov z SaS Juraja Drobu, Martina Klusa a Renáty Kaščákovej (všetci poslanci NRSR). Zatiaľ však nemajú podporu klubu OĽaNO-NOVA. Potvrdil to jeho predseda Richard Vašečka.

"Je pravdou, že na poslaneckom klube OĽANO-NOVA sa v stredu (19. 10.) boli predstaviť kandidáti na županov nominovaní za stranu SaS. K žiadnemu rozhodnutiu však zatiaľ nedošlo, preto je predčasné hovoriť o tom, že uvedení kandidáti majú našu plnú podporu," uviedol Vašečka s tým, že definitívne rozhodnutie padne až po konečnej dohode oboch strán v rámci opozičnej rady.

Droba by mal kandidovať za šéfa Bratislavského kraja, Klus Banskobystrického, Kaščáková v Trenčianskom kraji. OĽaNO-NOVA by zas malo postaviť Jozefa Viskupiča v Trnavskom kraji, kandidatúru zvažuje aj Oto Žarnay v Košickom samosprávnom kraji a v Žilinskom by údajne mohol kandidovať Ján Marosz (všetci poslanci NRSR). Voľby do vyšších územných celkov budú na budúci rok.