Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Kandidátku SMS do eurovolieb povedie Jozef Golonka

Jozef Golonka Foto: TASR/Štefan Puškáš

Dvojkou na kandidátke je honorárny konzul Juhoafrickej republiky Milan Lopašovský, ktorý v minulosti pôsobil v Asociácii na ochranu práv pacientov.

Bratislava 18. marca (TASR) - Lídrom kandidačnej listiny Strany moderného Slovenska (SMS) v májových eurovoľbách bude bývalý hokejista Jozef Golonka. Strana o tom rozhodla dnes v Banskej Bystrici, keď schválila všetkých 13 miest na kandidátke. TASR o tom informoval predseda strany Milan Urbáni.

Dvojkou na kandidátke je honorárny konzul Juhoafrickej republiky Milan Lopašovský, ktorý v minulosti pôsobil v Asociácii na ochranu práv pacientov. Trojkou je bývalý šéf STV 3 Gabriel Kollár. V trinástke kandidátov figuruje aj klavirista Richard Rikkon či bývalý futbalista Ľubomír Luhový.

Urbáni vyhlásil, že cieľom SMS je uspieť vo voľbách, "aby zástupcovia strany mohli v Európskom parlamente presadzovať nutné zmeny, ku ktorým musí dôjsť v európskych inštitúciách, ako aj v práci europoslancov".

Urbáni je presvedčený, že zástupcovia Slovenska, ktorí boli dosiaľ v europarlamente, záujmy našej krajiny neobhajovali. "Nekomunikovali dostatočne s NR SR a hlavne nekomunikovali s občanmi Slovenskej republiky. Preto je potrebné, aby tam prišli noví, aktívnejší zástupcovia Slovenska," doplnil.

Strana moderného Slovenska je za novú, modernejšiu Európsku úniu, ktorá bude mať vlastnú zahraničnú politiku, vlastnú obrannú politiku a všetky štáty budú v nej skutočne rovnocenné aj ekonomicky. "Sme za vznik spojených štátov európskych, sme za rozširovanie Európskej únie, do ktorej by v budúcnosti mali patriť všetky štáty, nachádzajúce sa geograficky na území Európy. Jedna Európa, v ktorej budú rovnaké platy, rovnaká životná úroveň, rovnaké istoty a celková bezpečnosť. Až po dosiahnutí tohto cieľa to bude skutočná a silná Európska únia," doplnil Urbáni.