Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Slovensko

Kandidátku strany SOSK do eurovolieb tvorí sedem žien

Na snímke lekár a predseda strany Spájame občanov Slovenska (SOSK) Marian Kollár. Foto: TASR - Jakub Kotian

Ide o občianske aktivistky, ktoré sú bez politickej príslušnosti.

Bratislava 12. marca (TASR) - Kandidátnu listinu strany Spájame Občanov Slovenska - SOSK do eurovolieb tvorí sedem žien. Ide o občianske aktivistky, ktoré sú bez politickej príslušnosti. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informoval predseda strany Marian Kollár.

Na kandidátke SOSK je Libuška Nicholson, Petra Bertová Polovková, Andrea Gállová, Zuzana Fialová, Mária Kovaľová, Silvia Halecká a Dagmar Weissabelová. "Tvoria ju občianske aktivistky, ktoré majú za sebou skúsenosti a výsledky na participácii občanov pri tvorbe, realizácii a kontrole verejnej politiky," uviedol Kollár.

Do kampane vstupuje strana s prioritami "silnejšia, občianska a suverénna Európa". Chce sa vrátiť k základným pilierom, na ktorých bola postavená politika EÚ. Podľa strany treba konať sociálne zodpovedne, ekologicky prijateľne a ekonomicky prosperujúco v prospech občanov, a to všetko ruka v ruke s mierovou politikou. Podľa strany tiež musí skončiť "politika EÚ pre politikov, ktorí sú vazalmi politickej a ekonomickej oligarchie". Strana tiež tvrdí, že ak chce byť EÚ strážcom mieru v Európe, musí mať k tomu aj adekvátne prostriedky na jeho zabezpečenie a suverénnu zahraničnú politiku.

Slováci budú 8. júna voliť 15 europoslancov na päťročné volebné obdobie. Kandidátnu listinu na voľby do Európskeho parlamentu podalo 24 strán a jedna koalícia.