Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Ľ. KANÍK: Robert Fico si vopred robí alibi na odpustenie gréckeho dlhu

Ľudovít Kaník Foto: TASR/Michal Svítok

Poslanec za SDKÚ-DS uviedol, že Slovensko by malo pri rokovaniach s gréckou vládou presadzovať vystúpenie krajiny z eurozóny.

Bratislava 12. februára (TASR) - Premiér Robert Fico si dopredu robí alibi, aby mohli byť Grécku odpustené dlhy. Vyhlásil to na dnešnej tlačovej konferencii poslanec za SDKÚ-DS Ľudovít Kaník.



"Premiér sa snaží svojím typickým spôsobom oklamať verejnosť a už dopredu si robí alibi na to, aby mohol odpustiť Grécku dlh. Čo iné je vyhlásiť, že je síce proti tomu, aby sa Grécku odpúšťal dlh, ale navrhuje referendum, a keď bude neúspešné, tak znamená, že môžeme Grécku odpustiť dlh," povedal Kaník s tým, že už dopredu sa dá očakávať, že takéto referendum by bolo neúspešné.



Zároveň uviedol, že Slovensko by malo pri rokovaniach s gréckou vládou presadzovať vystúpenie krajiny z eurozóny. "Bolo by to najlepšie riešenie. Hovorím to od čias, odkedy sa diskutovalo o eurovale," doplnil Kaník.

Tento krok by podľa neho pomohol krajine. "Po úvodnom šoku by došlo k vyrovnaniu ekonomickej situácie a nastoleniu rovnováhy v gréckej ekonomike. Ich exportné tovary by boli oveľa atraktívnejšie na medzinárodných trhoch, čo by mohlo pritiahnuť príjmy do krajiny, atraktívnejší by bol cestovný ruch aj investície do Grécka," dodal Kaník.

TASR sa pokúsi získať reakciu Úradu vlády SR.