Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Slovensko

Katolícka charita vyhlásila finančnú zbierku pre ľudí v Pásme Gazy

Na archívnej snímke Slovenská katolícka charita. Foto: TASR/Michal Svítok

Prispieť možno prostredníctvom čísla účtu verejnej zbierky alebo online.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Slovenská katolícka charita (SKCH) vyhlasuje zbierku na podporu ľudí v Pásme Gazy, ktorí čelia náročným životným podmienkam a humanitárnej kríze. Z vyzbieraných finančných prostriedkov plánuje nakúpiť sušené mlieko a detskú výživu. Do postihnutej oblasti ich transportuje v spolupráci so SlovakAid. TASR o tom informovala manažérka oddelenia komunikácie SKCH Monika Molnárová.

"V dôsledku konfliktu a obmedzeného prístupu k základným potrebám dochádza v oblasti k vážnemu nedostatku pitnej vody, potravín, liekov a elektrickej energie," poukazuje katolícka charita.

Takisto mieni podporiť aj svojho partnera, Charitu Jeruzalem, ktorá pôsobí v danom regióne. Generálny sekretár charity Miroslav Dzurech povedal, že v spolupráci s miestnou charitou sa snažia poskytnúť rýchlu a efektívnu pomoc.

V rámci humanitárnej pomoci je cieľom SKCH poskytnúť nevyhnutnú podporu najzraniteľnejším členom spoločnosti, vrátane detí a matiek. Urobiť tak chce v oblasti, kde nedostatok základných potrieb predstavuje vážne riziko pre zdravie a blahobyt ľudí.

Prispieť možno prostredníctvom čísla účtu verejnej zbierky alebo online.