Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

Kauzou S. Mizíka sa bude zaoberať opätovne Špecializovaný trestný súd

Na snímke poslanec NR SR Stanislav Mizík (ĽSNS). Foto: TASR - Andrej Galica

Polícia ho obvinila zo zločinu výroby extrémistických materiálov, zločinu rozširovania extrémistických materiálov a prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia.

Bratislava 27. apríla (TASR) - Prípadom poslanca Národnej rady (NR) SR Stanislava Mizíka z ĽSNS obvineného okrem iného zo zločinu výroby extrémistických materiálov, sa bude opätovne zaoberať Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS), a to v máji.

"Pojednávanie s obžalovaným Mgr. Stanislavom M. je vytýčené na termíny 24. mája, 6. a 14. júna," uviedla v piatok pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu na poslanca Mizíka v januári tohto roka. Polícia ho obvinila zo zločinu výroby extrémistických materiálov, zločinu rozširovania extrémistických materiálov a prečinu hanobenia národa, rasy a presvedčenia.

Podľa ÚŠP sa Mizík ako poslanec NR v januári 2017 podieľal na vyhotovení textového dokumentu s urážlivým obsahom, ktorý bol zverejnený ako status na sociálnej sieti Facebook. Text sa mal týkať udeľovania štátnych vyznamenaní prezidentom.